Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Варто прочитати

Варто прочитати

Мої суб'єктивні враження про прочитане впродовж останнього часу:

Нещодавно дочитав трилогію Айн Рейд "Атлант розправив плечі". Книга висвітлює питання соціальної справедливості, вартості інтелекту в економіці та суспільстві в цілому. Айн Рейд відкрила для мене нові точки зору на ефективність і нонконформізм. Книга легко читається і не набридає. Буде хорошим доповненням до будь-якої бібліотеки.

 

 Ще одна дуже атмосферна трилогія "Дім дивних дітей" від Ренсома Ріггза. "Реалізм, містика, психологізм, навіть любовна лінія - все є. Особлива фішка - старі фотографії, які ілюструють захопливу, лише місцями моторошну, а в основному просто цікаву подорож."

Не можу назвати себе тим, хто любить читати біографії, але "Ілон Маск. Tesla, SpaceX і шлях у фантастичне майбутнє" таки виявилася цікавою і поживною для мозку. Хто такий Ілон Маск? Без нього не було би ані платіжної системи PayPal, ані електромобілів Tesla, ані перших приватних космічних польотів. Він замірився не тільки пересадити людство на електромобілі, зняти його з нафтової голки завдяки сонячній енергії та мережі супер-зарядок для електромобілів, але й розпочати колонізацію Марса та зробити людську цивілізацію міжпланетною.

"Квіти для Елджернона". Прочитав електронний варіант, придбав паперовий, прочитав ще раз. Нетипічна подача, цікавий сюжет, який дозволяє побути на місці людини, котра отримала велику силу, змогла відчути як це, коли життя тікає крізь пальці, наче пісок. 

"Записки українського самашедшого". Роман написано від імені 35-річного комп’ютерного програміста, який на тлі особистої драми прискіпливо, глибоко й болісно сканує усі вивихи нашого глобалізованого часу. У світі надмірної (дез)інформації і тотального відчуження він – заручник світових абсурдів – прагне подолати комунікативну прірву між чоловіком і жінкою, між родиною і професією, між Україною і світом. За жанровою стилістикою «Записки українського самашедшого» – насичений мікс художньої літератури, внутрішніх щоденників, сучасного літописання й публіцистики.

"Дівчина у потягу". Краще ніж писав Кінг про цю книгу не скажеш: "Справді чудовий роман, який тримає в напруженні. Через нього я майже всю ніч не спав. Оповідачка - просто супер..."

Зачекайте будь ласка...